Perez vol verbazing na 'abominabel' optreden Ajax: 'Hij spande echt de kroon'

Perez vol verbazing na 'abominabel' optreden Ajax: 'Hij spande echt de kroon'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 09:18ma 13-09-2021 om 09:18

Kenneth Perez wreef zich zaterdagavond in de ogen: Ajax kwam pover voor de dag tegen PEC Zwolle, maar won wel (0-2). Vooral het optreden van Daley Blind verbaast de ESPN-analist.

"Ajax was abominabel slecht en hij spande echt de kroon. Het was clownesk", zegt Perez bij Dit Was Het Weekend over Blind. Het ESPN-programma toonde een compilatie van alle foute passes die de Ajax-routinier verstuurde in Zwolle. "Alsof hij dacht: ik ga vandaag op dertig procent spelen, kijken of dat lukt. Ik ga iedere keer kijken hoe weinig inzet ik kan tonen."

"Vooral zijn passing, waar Blind altijd om geroemd wordt, was zó matig, zó gemakzuchtig", aldus Perez. "Hij probeert dingen met de insteek: ik kijk wel even of het lukt. De hele wedstrijd eigenlijk."

De Deen ziet Blind al langer worstelen. "Hij is uit vorm en dat kan gebeuren. Daar is helemaal niets mis mee. Je kunt niet constant in vorm zijn, er zijn maar weinig spelers die dat kunnen. Maar al drie, vier, vijf wedstrijden achter elkaar zie je niet meer de Daley Blind die goede passes tussen de linies verstuurt. Hij keek zelf ook: goh, wat ben ik aan het doen?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws