Kieft steunt bekritiseerde Ajacieden: 'Zo snel geroepen dat hij te oud is'

Kieft steunt bekritiseerde Ajacieden: 'Zo snel geroepen dat hij te oud is'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 08:55di 14-09-2021 om 08:55

Wim Kieft neemt het op voor de bekritiseerde Ajax-spelers Sébastien Haller en Daley Blind. De spits heeft moeite om aan de verwachtingen te voldoen, terwijl de Oranje-international met een vormdip kampt.

"Haller doet gewoon wat een spits van Ajax moet doen", zegt Kieft bij Veronica Inside. "Hij bevindt zich altijd tussen de strafschopstip en de vijf meter. Ze combineren er vaak zo makkelijk doorheen, dat je ze er zo in kan schuiven. Daar moet ook zijn kwaliteit liggen, want in het voetballende ligt zijn kwaliteit niet. Als hij er 20 tot 25 maakt, zal niemand daar ook over zeuren", meent de oud-spits.

Kieft neemt het ook op voor Blind, die tegen PEC Zwolle (0-2 winst) opvallend vaak balverlies leed. "Je kunt toch een vormdip hebben? In principe heeft hij wel die vastigheid om die ballen te geven. Dat is zijn spel, niet het lopen of die pure snelheid. Als hij slordig is, heeft dat met concentratie te maken. Hij kan als de beste die ballen inspelen. Om nu te zeggen dat hij te oud is, is zo snel geroepen. Hij hoeft helemaal niet zo veel te lopen. Hij moet ze gewoon goed inspelen." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws