Ten Hag vol lof: 'Onomstreden is een groot woord, maar hij maakt het vaak waar'

Ten Hag vol lof: 'Onomstreden is een groot woord, maar hij maakt het vaak waar'

13-09-2021 07:21
54

De kans is groot dat Sébastien Haller woensdag in de eerste Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Sporting Portugal aan de aftrap staat. Erik ten Hag, trainer van de Amsterdammers, is vol lof.

Haller gidste Ajax zaterdagavond met twee goals naar een 0-2 zege bij PEC Zwolle. Daarmee lijkt de 27-jarige spits zich verzekerd te hebben van een basisplaats in Lissabon. "Of ik tegen Sporting met hem start, ga ik nu nog niet vertellen, maar laat ik het zo zeggen: ik heb ontzettend veel vertrouwen in Haller", wordt Ten Hag geciteerd door De Telegraaf.

"Elke wedstrijd is hij een optie. En je ziet in mijn opstellingen dat hij vrijwel alles speelt, waarna hij het bijna altijd waar maakt", vervolgt de Ajax-trainer. "Onomstreden is een groot woord, maar sinds Sébastien in januari is binnengekomen, scoort hij aan de lopende band. Hij heeft geweldige statistieken qua goals en assists."

Ajax kocht Haller afgelopen winter voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro. Sindsdien was de international van Ivoorkust goed voor vijftien goals en acht assists in 27 wedstrijden. Dit seizoen loopt hij één-op-één in de Eredivisie. Ten Hag: "Hij is belangrijk voor deze groep en dat heeft hij tegen PEC Zwolle weer bewezen."