Ten Hag gaat in op Onana-situatie bij Ajax: 'Heb ik hem ook geadviseerd'

Ten Hag gaat in op Onana-situatie bij Ajax: 'Heb ik hem ook geadviseerd'

Gepubliceerd: zondag 12 september 2021 om 08:00zo 12-09-2021 om 08:00

Erik ten Hag wil maar weinig kwijt over de situatie van Andre Onana bij Ajax. De doelman wil zijn aflopende contract niet verlengen na zijn dopingschorsing en traint daarom (vooralsnog) bij Jong Ajax

Het verhaal is inmiddels bekend: op 4 februari werd Onana voor een jaar geschorst vanwege het innemen van een verkeerd pilletje. Die schorsing werd uiteindelijk ingekort, waardoor Onana vanaf november weer wedstrijden zou mogen spelen. Hij wilde zijn contract bij Ajax echter niet verlengen. Ten Hag en Marc Overmars gingen ervan uit dat Onana een transfer zou maken, maar dat gebeurde niet.

"Jullie hebben het van Marc gehoord, hoe hij erin staat", vertelt Ten Hag op de persconferentie na de wedstrijd tegen PEC Zwolle van zaterdagavond. "Ajax heeft met Remko Pasveer en Jay Gorter al twee keepers aangetrokken, met het idee dat Onana zou vertrekken. Ajax wilde zijn contract heel graag verlengen - dat heb ik hem ook geadviseerd - maar dat is niet gelukt. Een transfer is ook niet gelukt."

Ten Hag wil echter geen verkeerd woord zeggen over de sluitpost uit Kameroen. "Ik heb een buitengewoon goede band met Andre. Ik ben hem zeer erkentelijk voor wat hij voor Ajax en mij heeft gedaan de afgelopen jaren. Maar er zit ook een zakelijke kant aan", zo sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws