Gravenberch 'trots' op Ajax-maatje: 'Timber en ik zeiden: jij gaat debuteren'

Gravenberch 'trots' op Ajax-maatje: 'Timber en ik zeiden: jij gaat debuteren'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 17:22di 14-09-2021 om 17:22

Ryan Gravenberch heeft een bijzondere week achter de rug: niet alleen werd hij uitgeroepen tot Eredivisie-talent van het jaar, ook maakte hij voor het eerst Louis van Gaal mee bij het Nederlands elftal.

"Twee keer gewonnen (Montenegro en Turkije, red.) en helaas één keer gelijk (Noorwegen, red.), maar het is een heel mooie week geweest", vertelt Gravenberch, die alleen minuten maakte tegen Turkije, aan Ajax TV. Het was zijn eerste ervaring met Van Gaal. "Hij is anders dan Frank de Boer natuurlijk. Louis is wat strenger, wat meer regeltjes", lacht hij. "Hij zegt gewoon waar het op staat. Als je het goed hebt gedaan of juist niet; hij zegt het altijd."

Gravenberch zag Ajax-maatje Devyne Rensch debuteren. "We kwamen heel snel voor tegen Turkije en daarna ging het maar door. Bij 4-0 of 5-0 zeiden Jurriën Timber en ik tegen Devyne op de bank: jij gaat je debuut maken. En toen kwam hij erin en gaf hij ook nog een assist, dus ik ben trots op hem." Gravenberch werd vorige week ook nog eens uitgeroepen tot Eredivisie-talent van het jaar. "Dat was bijzonder. Ik had ook totaal niet verwacht dat mijn familie erbij zou zijn en ik een speech zou krijgen van mijn moeder. Heel mooi."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws