Cambuur-coach De Jong weerlegt kritiek: 'Ik heb het niet verkeerd gedaan toch?'

Cambuur-coach De Jong weerlegt kritiek: 'Ik heb het niet verkeerd gedaan toch?'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 23:38za 18-09-2021 om 23:38

Henk de Jong neemt de spelers van SC Cambuur niets kwalijk na de 9-0 nederlaag bij Ajax. De trainer van de Leeuwarders roemt vooral de kracht van de Amsterdammers.

Ondanks de afstraffing in de Johan Cruijff Arena, stapten alle spelers van Cambuur zonder gele kaart van het veld. De Jong zag geen gebrek aan strijdlust. "Er waren wel situaties bij, maar laten we gewoon eerlijk zijn. We hebben van alles geprobeerd, maar Ajax was op alle vlakken gewoon beter", zegt hij bij ESPN. "Je treft ze op het verkeerde moment, vlak na die geweldige wedstrijd in Portugal. Daar waren we niet tegen opgewassen, op geen enkel vlak."

De Jong constateert dat er geen houden aan was voor Cambuur. "Dat gebeurt tegen Ajax. Volgens mij was het bij Bayern - Bochum ook 7-0. Dan kun je alles doen, maar daar lopen ze er ook tussendoor. Ze zijn iets te goed voor ons op dit moment." De coach vindt ook niet dat hij te naïef was. "Ik heb het niet verkeerd gedaan toch? We hebben gecounterd, maar Ajax was gewoon te goed. Ze drukten ons terug op eigen helft."

Van een straftraining wil De Jong ook niets weten. "Ik ben hartstikke teleurgesteld in het resultaat, maar ik ga mijn jongens niet laten vallen. Je kan van een heel goed Ajax verliezen. We hebben een klote-avond, maar morgen sta ik weer recht voor de groep. Ze waren gewoon te goed voor ons, op alle posities."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws