Ten Hag vol lof over Ajax-aanwinst Daramy: 'Dat inzicht vind ik heel knap'

Ten Hag vol lof over Ajax-aanwinst Daramy: 'Dat inzicht vind ik heel knap'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 07:52zo 19-09-2021 om 07:52

Mohamed Daramy maakt een uitstekende indruk op Erik ten Hag tijdens zijn wittebroodsweken bij Ajax. De oefenmeester ziet dat de Amsterdammers een extra wapen in huis hebben met de negentienjarige aanvaller.

Daramy kwam deze zomer voor minimaal twaalf miljoen euro over van FC Kopenhagen. Hij luisterde zijn thuisdebuut zaterdag op met een treffer tijdens de 9-0 overwinning op SC Cambuur. Ten Hag prees de Deens international al vanwege het snelle omschakelen in aanloop naar zijn treffer, maar de coach is sowieso te spreken over zijn aanwinst.

"Het klopt dat hij vanaf de eerste training al kwaliteiten laat zien die passen bij ons spel en kwaliteiten die we zochten", wordt Ten Hag geciteerd door Voetbal International. "Snelheid, een rechtsbenige aanvaller op links die een overtal kan creëren, die er ogenschijnlijk heel makkelijk langsloopt, maar die bovenal de juiste keuzes weet te maken."

"Wat ik vorige week in Zwolle zo knap vond: dan ben je nieuw, dan wil je jezelf laten zien, maar hij zag dat het niet mogelijk was om dribbels te maken en dus ging hij passen", vervolgt Ten Hag. "Daardoor konden we elders een overtalsituatie creëren en bleven we in ieder geval in balbezit. Dat vind ik heel knap, als je als jong volwassene dat inzicht al hebt."

Neres
Ten Hag is in gesprek met De Telegraaf ook lovend over een andere vleugelaanvaller, David Neres. "Hij aasde op een transfer, maar dat is niet gelukt. Nu zet hij die teleurstelling om in motivatie, ook op de training. Daar kunnen we veel plezier aan beleven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Daramy een succes bij Ajax?

Ja
96%
Nee
4%
(2301 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws