Juventus-coach Allegri geeft twee redenen voor De Ligt-reserverol in topper

Juventus-coach Allegri geeft twee redenen voor De Ligt-reserverol in topper

19-09-2021 21:10 Laatste update: 22:06
42

Juventus-coach Massimiliano Allegri heeft uitleg gegeven over de reserverol van Matthijs de Ligt tegen AC Milan. De 54-jarige Italiaan stelt dat hij moet rouleren om iedereen fris te houden en dat hij een linkspoot nodig heeft op de plek van De Ligt.

Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini krijgen zaterdagavond de voorkeur boven De Ligt. De 22-jarige stopper mocht dinsdag in de Champions League tegen Malmö FF wel nog starten. Allegri legt tegenover DAZN uit waarom De Ligt op de bank zit. "Laten we zeggen dat ik een linksbenige speler nodig heb aan zijn kant. Het ligt niet aan ervaring, want De Ligt heeft al veel wedstrijden gespeeld."

"De Ligt is in drie van onze vier wedstrijden dit seizoen in de basis begonnen", vervolgt Allegri. "Dit is het vijfde duel en we moeten rouleren met drie wedstrijden in de week."

Juve en Milan hebben zondagavond om 21.00 uur afgetrapt. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Allianz Stadium in Turijn. Woensdag staat er opnieuw een duel op het programma voor de thuisploeg: Spezia is dan de tegenstander.