Perez wijst PSV-trainer Schmidt op Max: Heb je dit ooit van je leven gezien?

Perez wijst PSV-trainer Schmidt op Max: "Heb je dit ooit van je leven gezien?"

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 09:05ma 20-09-2021 om 09:05

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 09:41ma 20-09-2021 om 09:41

Kenneth Perez heeft met verbazing naar PSV gekeken tijdens de harde nederlaag tegen Feyenoord (0-4). Roger Schmidt wisselt zich 'een ongeluk', aldus de ESPN-analist, maar de spelers zijn 'verre van fit'.

PSV heeft een druk programma en Schmidt probeert zijn spelers fris te houden door veel te rouleren, maar Perez ziet geen frisheid op het veld. "Philipp Max was niet vooruit te branden", reageert de Deen bij Dit was het Weekend. De Duitse linksback kon in de slotfase niet meer. "Heb je dat ooit bij Atlético Madrid gezien? Heb je dit ooit van je leven gezien? Deze spelers kunnen het gewoon niét meer belopen."

"Het wisselbeleid van Schmidt roept weerstand op", vervolgt Perez. "Ik ben in principe voor vernieuwing en mensen die iets nieuws durven te doen, maar dit is zó niet lekker voor spelers." Schmidt wisselde Davy Pröpper, Mario Götze en Eran Zahavi in de rust, terwijl Cody Gakpo na een uur spelen naar de kant werd gehaald, tot onbegrip van de supporters in het Philips Stadion. "Dat is het lot van een trainer", zei Schmidt na afloop bij ESPN.

"Dat is natuurlijk onzin", reageert Perez. "Als PSV had gewonnen van Feyenoord, was het ook een discussiepunt geworden. Het doet mentaal iets met een speler als je elke keer gewisseld wordt. Trainen ze bij PSV wel goed als topspelers, jonge spelers en ervaren spelers als Pröpper en Noni Madueke niet eens 45 minuten in actie kunnen komen?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws