De Mos ziet het misgaan bij Schmidt: Het is een zwak punt van deze trainer

De Mos ziet het misgaan bij Schmidt: "Het is een zwak punt van deze trainer"

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 13:56ma 20-09-2021 om 13:56

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 14:34ma 20-09-2021 om 14:34

Wisselen is een zwak punt van Roger Schmidt, constateert Aad de Mos. De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Anderlecht zag het tegen Feyenoord (0-4) verlies misgaan.

"Hij wisselt op basis van data, waar ik dat altijd op gevoel heb gedaan", verklaart De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Ik wisselde om een elftal beter te maken. En als ik zag dat iemand niet goed in zijn vel zat of werd overklast door zijn tegenstander, greep ik in. Schmidt wisselt vaak op basis van data."

"Yorbe Vertessen, Ritsu Doan, Armindo Bruma en Ryan Thomas kwamen erin tegen AZ en maakten het verschil", refereert De Mos aan de goals van Vertessen en Doan in Alkmaar (0-3, red.). Ook tegen Feyenoord vielen die laatste twee in, net als Thomas. "Dit heeft Schmidt van tevoren bedacht. Het gaat niet spontaan, het gaat niet vanuit zijn onderbuik. Dat is me ook opgevallen tegen Benfica."

"Het is een zwak punt van deze trainer. Je moet veel beheersen, maar het wisselbeleid is zeker belangrijk", weet De Mos, die vindt dat Schmidt zijn basisspelers eens negentig minuten moet laten staan. "Ik kan me niet voorstellen dat spelers die zo goed getraind zijn, moe zijn of maar zestig minuten kunnen spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws