'Koeman is nog minimaal twee dagen veilig, ondanks nieuwe tegenslag Barcelona'

'Koeman is nog minimaal twee dagen veilig, ondanks nieuwe tegenslag Barcelona'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 10:20di 21-09-2021 om 10:20

Ronald Koeman blijft in elk geval tot en met donderdagavond trainer van FC Barcelona. Dat melden Spaanse media, daags na het teleurstellende gelijkspel tegen Granada.

Barça pakte maandagavond ternauwernood een punt tegen Granada (1-1), waardoor de druk op Koeman verder is toegenomen. Aanstaande donderdag staat de Catalaanse grootmacht weer op het veld: Cádiz, de nummer dertien van La Liga, is de tegenstander in Estadio Ramón de Carranza.

Ondanks de nieuwe tegenslag tegen Granada en de informatie uit Spanje dat hij op de wip zit, verzekeren bronnen aan Mundo Deportivo dat Koeman donderdagavond 'gewoon' op de bank zit.

Na de kansloze Champions League-nederlaag tegen Bayern München (0-3) besloot clubpresident Joan Laporta een spoedberaad te beleggen in Camp Nou. Dat gebeurde na Granada-thuis niet. Technisch directeur Mateu Alemany en rechterhand Ramon Planes, waren wel kort in de kleedkamer om met Koeman te praten, maar niet om hem te vertellen dat hij op korte termijn moet stoppen als trainer van Barça.

Het betekent overigens niet dat de technische leiding van Barcelona niet bezig is met een leven na Koeman. Dinsdagochtend werd gemeld dat op de achtergrond al de mogelijke vervangers in kaart worden gebracht. De namen van Erik ten Hag (Ajax) en Phillip Cocu (clubloos) passeerden daarbij de revue. Komende zondag ontvangt Barça reuzendoder Levante.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Terecht als Koeman ontslagen wordt?

Ja
22%
Nee
78%
(2251 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws