Ajax profiteert van interne competitie: Dat is echt een zegen voor Ten Hag

Ajax profiteert van interne competitie: "Dat is echt een zegen voor Ten Hag"

21-09-2021 10:52 Laatste update: 11:08
56

Erik ten Hag moet een gelukkige trainer zijn, denkt Pierre van Hooijdonk. De analist van de NOS zag hoe de reserves van Ajax afgelopen weekend tegen SC Cambuur huis hielden (9-0).

Mohamed Daramy maakte indruk op de linkervleugel, terwijl David Neres zijn eerste basisplaats van het seizoen bekroonde met twee goals. De Braziliaan mocht deze zomer nog vertrekken, evenals Nicolás Tagliafico.

"Dat is echt een zegen voor Ten Hag", zegt Van Hooijdonk tegen de NOS over het aanblijven van Neres en Tagliafico. "Een trainer wil zoveel mogelijk opties hebben. Het is heel fijn dat als bijvoorbeeld de linksback een been breekt hij daar nog een hele goede linksback achter heeft."

Ten Hag is dolblij met de moordende concurrentie, met name voorin. Maar volgens Van Hooijdonk is er ook een keerzijde. "Ik had in mijn tijd misschien één spits achter me, die ook nog eens duidelijk minder was. En daarachter kwam helemaal niks. Dat maakte het voor mij heel prettig, omdat je dan zekerheid had. Concurrentie is niet voor iedereen goed."

"Daarbij worden aanvallers altijd afgerekend op statistieken. Dat kan leiden tot meer egoïsme binnen de ploeg", aldus Pi-Air. "Dat aanvallers vaker voor zichzelf kiezen. Overigens zie ik dat bij Ajax nog helemaal niet."