Verrassend debuut in voorselectie Nederlands elftal: Ik had het niet verwacht

Verrassend debuut in voorselectie Nederlands elftal: "Ik had het niet verwacht"

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 11:51di 21-09-2021 om 11:51

Mark Flekken is blij verrast door zijn plek in de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman van SC Freiburg, die sinds zijn zestiende in Duitsland keept, had tegelijkertijd al een voorgevoel.

Flekken maakt dit seizoen indruk in de Bundesliga. Na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (6-1) liet bondscoach Louis van Gaal vallen dat de eerste doelman van Freiburg in beeld is. Dat kwam als een verrassing. "Ik lag al vroeg in bed, dus ik kreeg de volgende ochtend op mijn telefoon fragmentjes binnen", vertelt Flekken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Vorige week volgde bericht van de KNVB. "Ze hadden mijn club gebeld en op het moment dat de andere spelers het kregen te horen werd het mij ook verteld", aldus Flekken. Toch kwam de plek in de voorselectie niet geheel onverwacht. "Ik had al zo'n voorgevoel, maar als je daadwerkelijk je naam ziet staan, ben je wel heel erg trots. Je spreekt er wel eens over met je zaakwaarnemer, maar ik had het niet verwacht, omdat het nog het begin van het seizoen is en ik nog niet zo lang constant presteer op niveau."

Flekken hoort op vrijdag 1 oktober of hij ook definitief wordt opgenomen in de Oranje-selectie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws