De Boer in Barcelona op de barricade voor Koeman: 'Respectloos? Ik denk van wel'

De Boer in Barcelona op de barricade voor Koeman: 'Respectloos? Ik denk van wel'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 12:44di 21-09-2021 om 12:44

Laatste update: dinsdag 21 september 2021 om 16:04di 21-09-2021 om 16:04

Ronald de Boer springt een dag na het gelijkspel van FC Barcelona tegen Granada in de bres voor Ronald Koeman. De geplaagde trainer wordt 'niet gerespecteerd' in Camp Nou, vindt de analist en oud-voetballer van Barça.

Volgens De Boer is Koeman nog steeds de juiste man om Barcelona te leiden. "Het is triest om de club in deze staat te zien, maar iedereen is gebaat bij rust", wordt de oud-international bij een padeltoernooi in Barcelona geciteerd door Mundo Deportivo. "Er zijn nieuwe spelers en dus is geduld een schone zaak. Koeman moet door."

"Het is duidelijk dat hij een zeer goede coach is", vervolgt De Boer. "Koeman heeft een Barça-hart en zal zeker succesvol zijn in de komende jaren. Maar als je verliest bij een grote club, is er altijd kritiek." Op de vraag of Koeman respectloos wordt behandeld, antwoordt hij. "Ik denk van wel. Iedereen heeft een mening. Het is moeilijk, maar ook het leven van een trainer. Ik hoop dat de president (Joan Laporta, red.) rustig blijft."

Barça pakte maandagavond ternauwernood een punt tegen Granada (1-1), waardoor de druk op Koeman verder is toegenomen. Aanstaande donderdag staat de Catalaanse grootmacht weer op het veld: Cádiz, de nummer dertien van La Liga, is de tegenstander in Estadio Ramón de Carranza. Koeman zal ook dan op de bank zitten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Terecht als Koeman ontslagen wordt?

Ja
22%
Nee
78%
(2251 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws