Overval op gezin Zahavi in Opsporing Verzocht: 'Please don't hurt my kids'

Overval op gezin Zahavi in Opsporing Verzocht: 'Please don't hurt my kids'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 08:43wo 22-09-2021 om 08:43

Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de gewelddadige overval op het gezin van PSV-spits Eran Zahavi. De vrouw en kinderen van de 34-jarige Israëliër werden thuis belaagd, terwijl de PSV'er op weg was naar een uitwedstrijd tegen Willem II.

De twee overvallers deden zich voor als pakketbezorgers en drongen zo de woning binnen. "Toen ik de deur opendeed, duwde de eerste dader mij meteen naar binnen, tegen de muur aan. Achter hem kwam een andere jongen met een vuurwapen", wordt de vrouw van Zahavi geciteerd in Opsporing Verzocht. "Omdat mijn kinderen boven waren, riep ik naar hem: please, my kids are upstairs. Don't hurt my kids."

Het vervolg is bekend: het gezin werd vastgebonden en de vrouw van Zahavi werd door de overvallers – die op zoek waren naar kostbaarheden – gedwongen om telefonisch contact op te nemen met haar man, die op dat moment in de spelersbus van PSV zat. Opsporing Verzocht heeft een signalement en camerabeelden van de twee verdachten gedeeld.

Zahavi gaf zondag overigens nog een openhartig interview aan De Volkskrant, waarin hij terugblikte op de overval. "We moeten ermee omgaan. Het is een groot offer van mijn vrouw. Als zij zegt: ik kan hier niet meer blijven, kan niemand daar iets van zeggen. Natuurlijk zijn er nog dagen dat ze het moeilijk heeft. Maar we kunnen het aan", liet hij weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws