Van Gaal veel bezig met vereerde 'loodgieter' van Telstar: 'Jij bent de beste'

Van Gaal veel bezig met vereerde 'loodgieter' van Telstar: 'Jij bent de beste'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 16:28wo 22-09-2021 om 16:28

Yassine Zakir heeft een woensdagochtend achter de rug die hij niet snel meer zal vergeten. Louis van Gaal was op de training van Telstar veel bezig met de 24-jarige middenvelder.

Zakir was tot voor kort loodgieter en speler van zaalvoetbalteam ZVV White Stones uit Egmond. Woensdag stond hij op het trainingsveld met de bondscoach van het Nederlands elftal, die vrijdag tegen Jong AZ eenmalig het stokje overneemt van Andries Jonker als trainer van Telstar.

"Ik kreeg complimentjes en goede tips", zegt Zakir tegen De Telegraaf. "Ik heb als tip meegekregen, dat ik als ik de bal krijg een stationnetje moet overslaan. Het is een grote eer als je die tips krijgt van de grote Louis van Gaal."

Van Gaal had zich tot in de puntjes voorbereid, vertelt de creatieve middenvelder. "Hij kwam keurig op tijd stipt om negen uur binnen en was goed voorbereid. Hij had beelden van ons gezien en wist meteen hoe we speelden en kende ieders kwaliteiten."

"Toen hij binnenkwam zei hij tegen me, dat hij wat wedstrijden van me had gezien en dat hij me een goede voetballer vond. Op het veld riep hij bij de eerste oefening meteen mijn naam en zei als grap ’'jij bent de beste'. Dat zijn allemaal leuke complimenten die ik in mijn zak ga steken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws