Van Gaal ziet 'hottentottenvoetbal': Dat komt dan een beetje hard over

Van Gaal ziet 'hottentottenvoetbal': "Dat komt dan een beetje hard over"

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 15:18wo 22-09-2021 om 15:18

Als pensionado ging Louis van Gaal akkoord om één wedstrijd op de bank van Telstar plaats te nemen. Vrijdagavond - tegen Jong AZ - is het zover. De bondscoach van het Nederlands elftal is niet heel erg onder de indruk van het niveau.

"Ik heb iets beloofd en dat kom ik na. Zo zit ik in elkaar", wordt Van Gaal geciteerd door De Telegraaf. Twee dagen voor de 'Van Gaal-wedstrijd' stond de zeventigjarige bondscoach op het trainingsveld. Daar hield hij zich niet in, al vindt hij het zelf wel meevallen.

"Ik heb tegen de spelers gezegd wat er wel goed ging. Maar veel ging er ook niet goed. Dat komt dan een beetje hard over", zegt Van Gaal, die wel ontwikkeling zag tijdens de training. "Er was de wil om het spel te verplaatsen. Daarvoor was het een beetje hottentottenvoetbal."

Van Gaal hoopt vrijdagavond stiekemn op een 'Louis-effect'. "Nog mooier is als het invloed zal hebben op het resultaat van vrijdag. Maar dat zal niet gemakkelijk worden, want Jong AZ is de koploper. Maar door deze aandacht zullen de jongens misschien wel opgezweept worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws