'Spook' Wijnaldum krijgt kritiek van Franse pers: 'Hij was nog steeds grof'

'Spook' Wijnaldum krijgt kritiek van Franse pers: 'Hij was nog steeds grof'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 10:40do 23-09-2021 om 10:40

Georgino Wijnaldum krijgt flinke kritiek uit de Franse pers na zijn optreden tegen FC Metz. De Franse media delen lage cijfers uit aan de dertigjarige middenvelder. Wijnaldum wordt zelfs vergeleken met het spook van Louvre.

Door een goal in de laatste minuut van Achraf Hakimi ging PSG met de drie punten naar huis. Trainer Mauricio Pochettino stelde Wijnaldum tegen Metz op als linkermiddenvelder. De Nederlander speelde niet de hele wedstrijd: na 65 minuten werd Wijnaldum al naar de kant gehaald.

L'Équipe geeft de geboren Rotterdammer een 3 voor zijn optreden bij de hekkensluiter van de Ligue 1. 'Hij zal zich niet veel herinneren van zijn avond en wij ook niet', schrijft de grote sportkrant. 'Hij lijkt niet helemaal te weten wat er in dit team van hem wordt verwacht. Wijnaldum had weinig invloed op het verloop van de eerste helft.

Van Le Parisien krijgt Wijnaldum ook een dikke onvoldoende: de 81-voudig international moet het doen met een 3,5. 'We blijven bij onze beoordeling', schijft de krant. 'Als linkermiddenvelder was Wijnaldum nog steeds grof. Hij was soms heel doorzichtig. Hij vertolkte op mooie wijze de rol van Belphégo.' In een serie uit de vorige eeuw is Belphégo de naam van het spook van Louvre.

Wijnaldum laat op social media weten dat hij blij is met de overwinning. 'Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar wát een manier om in de allerlaatste minuut nog de overwinning te grijpen', schrijft hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws