Van Gaal ziet Telstar-plan werken: 'Dat was bij Nederlands elftal ook al zo'

Van Gaal ziet Telstar-plan werken: 'Dat was bij Nederlands elftal ook al zo'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 22:53vr 24-09-2021 om 22:53

Louis van Gaal is trots op zijn zege als trainer van Telstar. De bondscoach zwaaide eenmalig de scepter in Velsen-Zuid om geld op te halen voor Spieren voor Spieren en wist koploper Jong AZ met 1-0 klop te geven.

Na afloop van de wedstrijd stond Van Gaal samen met vriend en collega Andries Jonker, die normaal gesproken hoofdtrainer is van Telstar, de pers te woord. "Ik vond het knap dat Telstar van systeem kan veranderen tijdens een wedstrijd", vertelt hij voor de camera van ESPN. "Daardoor hadden we meer controle over het spel."

Van Gaal wilde 'totale pressing' spelen en dat ging de spelers van Telstar niet in de koude kleren zitten. Veel Witte Leeuwen kregen kramp toen het einde van de wedstrijd naderde. "De spelers probeerden het negentig minuten uit te voeren en dan liggen er drie met kramp op het veld. Dat was bij het Nederlands elftal ook zo."

Het belangrijkste was echter de inzamelingsactie van Spieren voor Spieren. Er is veel geld opgehaald, zo gaf de bondscoach aan. "Het kan niet beter, daar ben ik heel erg blij mee. Vier duels in september, drie keer gewonnen en één keer gelijk. Dat is een goede score."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws