Van Gaals Telstar vloert koploper, Excelsior profiteert en ploeterend NAC huilt

Van Gaals Telstar vloert koploper, Excelsior profiteert en ploeterend NAC huilt

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 21:55vr 24-09-2021 om 21:55

Louis van Gaal heeft zijn eerste en laatste duel als trainer van Telstar gewonnen. De bondscoach, die in het kader van een actie van Spieren voor Spieren tijdelijk de scepter zwaaide in Velsen-Zuid, wist met zijn team koploper Jong AZ te kloppen.

Telstar – Jong AZ 1-0
Andries Jonker, normaal gesproken hoofdtrainer van De Witte Leeuwen, stond zijn plekje voor één keer af aan Van Gaal en dat pakte meteen goed uit. Jong AZ, tot vrijdagavond de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, werd met 1-0 verslagen in het BUKO Stadion door een goal van Glynor Plet. De Alkmaarse beloften zakken daardoor een paar plekken op de ranglijst.

De Graafschap – Jong FC Utrecht 2-2
De beloften van FC Utrecht profiteerden bijna. Tot minuut 94 hadden ze de koppositie in handen, maar Philip Brittijn maakte diep in blessuretijd gelijk namens De Graafschap op de Vijverberg. Treffers van Derensili Fernandes en een eigen goal van Jeffry Fortes waren derhalve net niet genoeg voor de jonge Domstedelingen om de 1-0 van Rick Dekker om te draaien in een driepunter. 

Excelsior – Jong PSV 3-0
Het lukte Excelsior daardoor bovenaan de ranglijst te komen. De Rotterdammers maken een uitstekende seizoensstart door en dat is met name te danken aan Thijs Dallinga. De spits scoort aan de lopende band en maakte ook tegen Jong PSV twee treffers. Couhaib Driouech zorgde in blessuretijd voor de 3-0 eindstand en daardoor staan de Kralingers met zestien uit acht op plek één.

ADO Den Haag – Roda JC 2-0
Datzelfde puntenaantal heeft ADO na vrijdagavond ook. De Residentieclub versloeg Roda JC op eigen veld met 2-0 door goals van Sem Steijn en Vicente Besuijen en bezet op doelsaldo plaats twee op de ranglijst. Puntenaftrek dreigt echter wel voor ADO en dat zou kunnen betekenen dat het de tweede stek ook weer op zou moeten geven.

FC Eindhoven – NAC Breda 2-0
Na acht competitiewedstrijden staat NAC, dat vorig jaar nog bijna promoveerde in de play-offs, achttiende. De nederlaag in Eindhoven, veroorzaakt door treffers van Enrico Hernández en Joey Sleegers, maakt dat de Parel van het Zuiden angstig achterom moet kijken. Hekkensluiter Helmond Sport en nummer voorlaatst FC Dordrecht hebben net zo veel punten, maar een iets minder doelsaldo.

Overige uitslagen
TOP Oss – FC Volendam 2-3
FC Emmen – FC Den Bosch 2-0
VVV-Venlo – Helmond Sport 1-0
Almere City – FC Dordrecht 2-2

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws