Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

Nederlandse clubs 'moeten naar Getafe kijken': 'Niet braaf de strijd aangaan'

Nederlandse clubs 'moeten naar Getafe kijken': 'Niet braaf de strijd aangaan'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 14:11za 25-09-2021 om 14:11

Nederlandse clubs zouden meer naar de manier moeten kijken waarop Getafe en Granada aan hun resultaten komen tegen topploegen. Dat zegt Hedwiges Maduro, die merkt dat die manier van spelen in Nederland ondergewaardeerd wordt.

Getafe en Granada spelen op en soms over het randje en trekken alles uit de kast om de tegenstander en de scheidsrechter te beïnvloeden. "In Nederland zie je dat niet", zegt Maduro tegenover de NOS. "Als je zo gaat spelen, dan wordt de ploeg uitgefloten. Dat past niet in onze cultuur."

Toch zouden Nederlandse ploegen er meer naar moeten kijken. Om topclubs als bijvoorbeeld Ajax het hoofd te kunnen bieden, kan het helpen. "We irriteren ons mateloos aan de clubs uit andere landen die het wel doen, maar je moet wel weten dat in andere delen van de wereld het heel normaal is om zo te spelen."

"Als jij zwakker bent, dan kan je wel heel braaf en dapper de strijd aangaan", gaat Maduro verder. "Maar je kan je ook aanpassen en een resultaat over de streep trekken. Je moet Ajax bijvoorbeeld wel het gevoel geven dat het een moeilijke wedstrijd voor ze wordt. Als je dat niet doet, maak je het jezelf heel lastig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws