Schmidt: 'Ik denk dat we beter waren dan tegen Ajax, toen we met 0-4 wonnen'

Schmidt: 'Ik denk dat we beter waren dan tegen Ajax, toen we met 0-4 wonnen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 19:27za 25-09-2021 om 19:27

Laatste update: zaterdag 25 september 2021 om 19:40za 25-09-2021 om 19:40

PSV-trainer Roger Schmidt boekte woensdag een moeizame zege bij Go Ahead Eagles en liet toen weten dat de Deventer promovendus de beste tegenstander van dit seizoen was. Na de verloren uitwedstrijd tegen Willem II liet hij zich juist ontvallen dat PSV zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.

De gasten uit Eindhoven hadden vrijwel de hele wedstrijd de overhand tegen de Tilburgse stuntploeg, maar verloren wel, door een ongelukkige eigen goal van Eran Zahavi en een blunder van doelman Joël Drommel. "Ik denk dat we nu beter speelden dan in de Johan Cruijff Arena, toen we met 0-4 wonnen", aldus Schmidt na afloop in gesprek met ESPN, doelend op de gewonnen Johan Cruijff Schaal-wedstrijd. "We hebben ook meer kansen gecreëerd dan toen, maar het enige verschil was dat we er niet genoeg mee gedaan hebben."

De PSV-trainer vond dan ook niet dat zijn team stil is blijven staan in zijn ontwikkeling, na die wedstrijd tegen Ajax van begin augustus. "Afgezien van onze effiency, ben ik eigenlijk over alles wel tevreden. Ik kan de spelers niets verwijten: we verdedigden goed, we speelden met onze ziel en zaligheid, we hebben genoeg kansen gecreëerd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt PSV dit seizoen kampioen?

Ja
11%
Nee
89%
(4837 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws