Schmidt: 'Ik denk dat we beter waren dan tegen Ajax, toen we met 0-4 wonnen'

Schmidt: 'Ik denk dat we beter waren dan tegen Ajax, toen we met 0-4 wonnen'

25-09-2021 19:27 Laatste update: 19:40
210

PSV-trainer Roger Schmidt boekte woensdag een moeizame zege bij Go Ahead Eagles en liet toen weten dat de Deventer promovendus de beste tegenstander van dit seizoen was. Na de verloren uitwedstrijd tegen Willem II liet hij zich juist ontvallen dat PSV zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.

De gasten uit Eindhoven hadden vrijwel de hele wedstrijd de overhand tegen de Tilburgse stuntploeg, maar verloren wel, door een ongelukkige eigen goal van Eran Zahavi en een blunder van doelman Joël Drommel. "Ik denk dat we nu beter speelden dan in de Johan Cruijff Arena, toen we met 0-4 wonnen", aldus Schmidt na afloop in gesprek met ESPN, doelend op de gewonnen Johan Cruijff Schaal-wedstrijd. "We hebben ook meer kansen gecreëerd dan toen, maar het enige verschil was dat we er niet genoeg mee gedaan hebben."

De PSV-trainer vond dan ook niet dat zijn team stil is blijven staan in zijn ontwikkeling, na die wedstrijd tegen Ajax van begin augustus. "Afgezien van onze effiency, ben ik eigenlijk over alles wel tevreden. Ik kan de spelers niets verwijten: we verdedigden goed, we speelden met onze ziel en zaligheid, we hebben genoeg kansen gecreëerd."