Van Bommel maant tot kalmte: 'Wolfsburg zit niet opeens in een crisis'

Van Bommel maant tot kalmte: 'Wolfsburg zit niet opeens in een crisis'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 22:26za 25-09-2021 om 22:26

Mark van Bommel leed zaterdag zijn eerste Bundesliga-nederlaag met VfL Wolfsburg. De Nederlandse trainer bestrijdt dat er sprake is van een crisis nu die Wölfe hun laatste drie officiële duels niet wisten te winnen.

Van Bommel en Wolfsburg beleefden nog een sterke competitiestart, maar de klad lijkt erin te zitten. Op bezoek bij Hoffenheim werd het 3-1. "Ik vind de nederlaag onnodig. Ik denk dat we goed gespeeld hebben", reageert hij op de persconferentie. "Als we 2-0 maken of wél een strafschop krijgen dan is de wedstrijd voorbij. We hebben Hoffenheim zelf de mogelijkheid gegeven om terug te komen kort voor rust."

"Het is natuurlijk moeilijk als je vlak voor rust een doelpunt tegenkrijgt", vervolgt Van Bommel. "Maar in de tweede helft hebben we weer goed gespeeld. Uit het niets werd het alleen 2-1 en ook nog 3-1. Hoffenheim was zeer efficiënt." De Nederlander baalt dat Wolfsburg zelf niet wist door te drukken, maar blijft positief. "Het is altijd teleurstellend als je verliest, maar we moeten ook realistisch blijven. Het is niet zo dat wij elke wedstrijd moeten winnen."

Van Bommel wil ook van een crisis niets weten. "Het is ook niet dat we opeens in een crisis zitten omdat we drie wedstrijden op rij niet gewonnen hebben. We moeten rustig blijven en met beide benen op de grond blijven staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws