Buijs: 'Hij stopte zeker ballen tegen Ajax, maar hij had veel mindere momenten'

Buijs: 'Hij stopte zeker ballen tegen Ajax, maar hij had veel mindere momenten'

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 12:16zo 26-09-2021 om 12:16

Laatste update: zondag 26 september 2021 om 14:06zo 26-09-2021 om 14:06

Danny Buijs is blij dat FC Groningen 'maar' met 3-0 heeft verloren in de Johan Cruijff Arena. De 39-jarige coach zag hoe zijn ploeg in de slotfase de schade moest beperken tegen Ajax. Buijs laat zich ook kort uit over het optreden van doelman Peter Leeuwenburgh.

In Amsterdam hield Groningen relatief lang stand, maar een nederlaag bleek onvermijdelijk. Buijs kan leven met het 3-0 verlies. "Ja", stelt hij voor de camera van de NOS. "Dat is op het eind ook het gogme dat je moet hebben."

"Je moet dan niet met zijn allen naar voren gaan rennen en de illusie hebben dat je in de laatste vijf minuten nog 3-3 gaat maken", vervolgt Buijs. "Houd dan gewoon de schade beperkt en zorg ervoor dat je er niet met 7-0 vanaf gaat. Dat zijn details die dienaantal jongens nog moeten leren."

Buijs vertelt ook even over de wedstrijd van Leeuwenburgh. De 27-jarige goalie verrichtte een aantal goede reddingen, maar oogde soms ook klungelig. "Hij heeft zeker een paar ballen gehouden, maar er zijn ook heel veel momenten dat het minder was", stelt Buijs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws