Van Basten kijkt op: 'Hoeveel goede wedstrijden heeft Gravenberch gespeeld?'

Van Basten kijkt op: 'Hoeveel goede wedstrijden heeft Gravenberch gespeeld?'

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 21:44zo 26-09-2021 om 21:44

Marco van Basten fronste zijn wenkbrauwen na het zien van een interview dat Ryan Gravenberch midweeks gaf na Ajax' 0-5 overwinning bij Fortuna Sittard. De vorig seizoen tot Ajax-talent van het jaar verkozen middenvelder liet weten dat hij moeite had om geconcentreerd te blijven, als het te makkelijk gaat.

Ajax had kinderlijk eenvoudig gewonnen in Sittard, nadat het vlak daarvoor al SC Cambuur met 9-0 had verslagen. "Als we zo snel op voorsprong komen, vind ik het moeilijk om die focus nog te behouden. Ik word dan een beetje te gemakzuchtig", gaf hij aan. Van Basten vindt dat Gravenberch echter niet in de positie is om dit soort uitlatingen te doen. "Deze komt net kijken: hoeveel goede wedstrijden heeft hij nou gespeeld?", laat San Marco zich ontvallen in Rondo op Ziggo Sport.

"Als je nou wekelijks uitblinkt in de Nederlandse competitie, op elk gebied...", aldus Van Basten. Het argument dat Gravenberch pas negentien jaar oud is, gaat er niet in bij de analist. "Maar daarom! En dan ben je al volgevreten?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van Basten?

Ja
76%
Nee
24%
(2162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws