Veltman en Scherpen vinden elkaar in Engeland: 'Ik help hem erdoorheen'

Veltman en Scherpen vinden elkaar in Engeland: 'Ik help hem erdoorheen'

27-09-2021 12:19 Laatste update: 14:11
Premier League 40 Reacties

Joël Veltman en Kjell Scherpen pakken bij winst op Crystal Palace maandagavond de koppositie in de Premier League met Brighton & Hove Albion. De oud-Ajacieden hebben veel aan elkaar in Zuid-Engeland.

Veltman geeft bij Ziggo Sport aan dat hij in zijn eerste jaar in het buitenland goed geholpen is om wegwijs te worden in Engeland. Nu kruipt hijzelf in de rol van gids, om Scherpen alle ins en outs mee te geven. "Zo help ik Kjell er een beetje doorheen", erkent hij. 

Volgens de verdediger zit de doelman inmiddels helemaal op zijn plek in Brighton. Zijn postuur heeft hem na zijn komst vrijwel meteen een bijnaam opgeleverd. "Het is wel geinig. We hebben Dan Burn, een hele lange verdediger. Nu kwam Kjell, en hij voelt zich klein naast Kjell. The Big Man wordt hij nu genoemd", lacht Veltman. "Ja, volgens mij is hij heel hartelijk ontvangen hier. Hij is helemaal happy nu."

Brighton won dit seizoen vier van de vijf wedstrijden tot dusver en staat met twaalf punten op de zesde plek. Als er vanavond gewonnen wordt bij Crystal Palace, stijgt de ploeg van Veltman en Scherpen naar plek één en klimt het over Liverpool heen, dat met veertien punten tweede staat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s