Blind doet verhaal over nieuwe leefstijl: 'Ik ben een stuk bewuster dan voorheen'

Blind doet verhaal over nieuwe leefstijl: 'Ik ben een stuk bewuster dan voorheen'

28-09-2021 10:15 Laatste update: 15:02
23

Daley Blind is anders gaan leven, sinds zijn hartproblemen in december 2019 aan het licht kwamen. De centrumverdediger van Ajax geeft veel meer om zijn voeding en nachtrust, terwijl ook zijn familie een belangrijkere rol is gaan spelen. 

De international spreekt niet van 'een tijdelijk traject', waar hij doorheen is gegaan sinds hij tijdens het Champions League-duel tegen Valencia in elkaar zakte. "Het is een verandering van mijn leefstijl", beaamt hij in gesprek met Mediaplanet, dat in het kader van de campagne 'Cardiovasculaire Gezondheid' een plekje in De Telegraaf heeft ingeruimd voor het interview met Blind. "Ik merk dat ik sindsdien nog beter op mijn voeding let. Daarnaast denk ik veel meer aan mijn nachtrust."

Waar Blind voorheen nog wel eens een ontbijt durfde over te slaan voor een training, is hij nu enorm bezig met zijn gewoontes. "Nu zorg ik voordat ik me inspan altijd voor bepaalde rituelen en dat ik de juiste voedingsstoffen binnenkrijg. Hetzelfde geldt voor de juiste nachtrust. Als ik weet dat ik de volgende dag veel fysieke inspanning heb zoals een wedstrijd of een zware training, dan ben ik daar nog bewuster mee bezig dan voorheen."

De diagnose hartspierontsteking werd gesteld in de periode dat het eerste kindje van Blind geboren werd. Ondanks dat de Ajacied vrij snel weer op het veld stond, veranderde er privé wel het een en ander. "Gesprekken met mijn vrouw, mijn ouders en vrienden; dat komt natuurlijk hard binnen. Ik kan emoties over het algemeen goed uitschakelen, maar zó emotieloos ben ik nou weer niet dat het me niet raakt", stelt Blind, die aangeeft veel steun te hebben gehad van zijn omgeving om zo snel mogelijk weer te kunnen sporten.