Slot kritisch op 'strijdende' Malacia: 'Hij wordt nu beoordeeld als international'

Slot kritisch op 'strijdende' Malacia: 'Hij wordt nu beoordeeld als international'

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2021 om 15:29wo 29-09-2021 om 15:29

Laatste update: woensdag 29 september 2021 om 15:37wo 29-09-2021 om 15:37

Feyenoord-trainer Arne Slot ziet Tyrell Malacia uitgroeien tot een van de dragende krachten aan de kant van de Rotterdammers. Desondanks blijft de coach kritisch op het spel van zijn linksback. 

Tegen NEC ging Malacia bij het tweede doelpunt van de bezoekers in de fout. "Toevallig heb ik daar gisteren nog met hem over gesproken", geeft Slot aan op de persconferentie in aanloop naar het duel met Slavia Praag. "Maar Tyrell is zelfkritisch en heeft mensen om zich heen die hem kritisch volgen, dus het was niet zozeer nodig om hem daarop aan te spreken", vervolgt hij.

Slot beaamt dat er vanuit de staf anders naar Malacia wordt gekeken dan voorheen. "Hij wordt nu beoordeeld als international. Dat is iets positiefs. De lat wordt voor hem bij Feyenoord steeds hoger gelegd. Dan moeten dit soort fouten als tegen NEC tot een minimum beperkt blijven." Toch stipt Slot ook een sterk punt aan over zijn pupil. "Ik hoop dat mensen ook gezien hebben dat Tyrell er in de tweede helft twee tempo's bij opgooide om de overwinning naar ons toe te trekken. Daarin neemt hij het voortouw."

Sterkhouder Jens Toornstra was tijdens de persconferentie ook onderwerp van gesprek. De middenvelder liet onlangs weten graag bij Feyenoord te blijven, tot genoegen van Slot. "Het is heel fijn als een speler graag wil blijven. Jens speelt alles bij Feyenoord, dus het is logisch dat ik hem graag wil behouden", liet de trainer weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws