Barça-directeur opent beerput: 'Halsoverkop 85 miljoen geleend voor Griezmann'

7 oktober om 11:07

FC Barcelona-directeur Ferran Reverter heeft hard uitgehaald naar het vorige bestuur onder leiding van Josep María Bartomeu. De Catalanen sloten het vorige seizoen af met 481 miljoen euro verlies en waren meer dan één miljard euro (!) kwijt aan bedrijfslasten.

Reverter gaf deze week tekst en uitleg over deze cijfers en kraakte het beleid van zijn voorgangers. "Wanneer er in het vorige regime spelers werden aangetrokken, werd er niet gecontroleerd of ze die wel konden betalen, vermoeden wij." Zo kwam Antoine Griezmann in 2019 voor 120 miljoen euro over van Atlético Madrid. "Op de dag dat hij werd vastgelegd, realiseerden ze zich dat er geen geld in kas was om hem te betalen. Toen moest er halsoverkop een lening van 85 miljoen euro geregeld worden, om die transfer te financieren."

Ook voor Philippe Coutinho werd de hoofdprijs betaald. De Braziliaan kwam begin 2018 voor 135 miljoen euro over van Liverpool en is nog altijd Barça's recordaankoop. "Hij bleek uiteindelijk 16,6 miljoen euro duurder dan aanvankelijk de bedoeling was. Ook dat is een voorbeeld van het gebrek aan financiële planning: het vorige bestuur kocht spelers zonder te checken of die wel te betalen waren."