Haaland bij Manchester City tegenover Aké: 'Het is een hele klus'

11-10-2022 09:46 Laatste update: 09:56

Nathan Aké noemt het verdedigen van Erling Haaland op de training een flinke klus. Met het WK in het vooruitzicht, bereidt de Oranje-international zich voor door met zijn ploeggenoot op hetzelfde trainingsveld te staan. In aanloop naar het Champions League-duel met FC Kopenhagen praat hij daarover.

"Het is natuurlijk een hele mooie uitdaging om Haaland te mogen dekken op de trainingen", zegt Aké over de Noor. "Trainingen zijn dan misschien wel anders dan wedstrijden, maar het is nog steeds heel waardevol."

Haaland maakt een bijzonder goede indruk bij de Engelse club sinds zijn overstap van Borussia Dortmund. Aké probeert uit te leggen waardoor dat komt. "Hij is ongelofelijk moeilijk om te dekken, omdat hij heel veel dingen kan. Hij heeft alle kwaliteiten, waar andere spitsen er maar een paar hebben. Hij heeft alles: hij is goed met rechts, goed met links, hij is snel en sterk. Buiten voetbal om is hij ook echt een hele aardige gozer", spreekt de Nederlander vol lof.

Aké ging tijdens de persconferentie ook even in op zijn eigen situatie. In de zomer was hij dichtbij een overstap naar Chelsea, maar dat ging uiteindelijk niet door. "Ik ben heel erg blij dat ik ben gebleven. De coach maakt gebruik van alle spelers en als je de kans krijgt is het zaak om je te bewijzen", houdt de Nederlander het kort.

De verdediger kreeg dit seizoen al zes basisplekken in de Premier League. In de Champions League verscheen hij één keer aan de aftrap. Dinsdagavond krijgt hij wellicht een nieuwe kans tegen Kopenhagen.