Slot over Berghuis: 'Zou ik ontzettend jammer vinden'

21 januari om 21:22

Arne Slot doet een oproep aan de fans van Feyenoord voorafgaand aan de beladen Klassieker tegen Ajax. De trainer hoopt dat Het Legioen zondag vooral achter de eigen ploeg staat en zich niet al te veel bekommert om Steven Berghuis.

"Dat zou ik ontzettend jammer vinden, omdat wij zondag tegen een heel sterke tegenstander moeten spelen. Dan heeft mijn team de steun keihard nodig", reageert Slot. "Als wij die steun krijgen, hebben we al meerdere keren aangetoond, dat we in De Kuip vrij ver kunnen komen."

Berghuis speelt zondag voor het eerst in een volle Kuip sinds zijn pikante overstap naar de aartsrivaal. "Ik denk dat het ontzettend zonde zou zijn als de aandacht naar de tegenstander uit zou gaan, want daar zou je je eigen team tekort mee doen", aldus Slot. "Ik hoop ook voor Steven, maar vooral voor mijn spelers, dat de steun voor ons zal zijn. En niet tegen iemand."

Slot stelt fan te zijn van de voetballer Berghuis. "Ik heb Steven nog leren kennen, omdat ik hem nog heb proberen te overtuigen om bij ons te blijven. Voor hem zou ik het ontzettend jammer vinden. Ook om wat hij voor deze club betekent heeft. Hij is belangrijk geweest en ook nog kampioen geworden."