Ten Hag prijst Brazilianen en doet Frenkie de Jong-plan uit de doeken

24 februari 2023 om 08:58

Erik ten Hag steekt de loftrompet over Fred en Antony. De Brazilianen hadden een groot aandeel in de zege van Manchester United op FC Barcelona in de tussenronde van de Europa League

The Mancunians bereikten de achtste finales door een 2-1 zege op Old Trafford. Antony maakte de winnende, nadat hij de voorbije maanden nog geregeld kritiek kreeg. "Daar kan hij mee omgaan", zegt Ten Hag op de persconferentie. "Antony is moedig en onbevreesd. Hij bracht wat wij nodig hadden in de tweede helft, met zijn loopacties, zijn dribbels en natuurlijk zijn goal."

"Hij gaat er altijd voor en als hij een kans ziet, slaat hij toe", vervolgt de Nederlandse manager over de 23-jarige aanvaller, met wie hij bij Ajax al samenwerkte. "Hij voegt zoveel toe aan dit team."

Fred tekende kort na rust voor de gelijkmaker tegen Barça. "Hij had vorige week al een belangrijke rol in Barcelona en deze keer was dat hetzelfde", vertelt Ten Hag. "Hij moest Frenkie de Jong afstpoppen. Hij moest als een mug steeds rond hem hangen. Dat heeft hij geweldig gedaan. Een fantastisch optreden."