Ten Hag past stijl aan na Ajax-vertrek: 'Dat voetbal zullen we hier nooit spelen'

30 oktober 2023 om 08:10
Laatste update: 30 oktober 2023 om 09:22

Fans van Manchester United hoeven niet te verwachten dat Erik ten Hag het voetbal uit zijn Ajax-tijd gaat spelen met de Engelse club. Dat bevestigde de trainer zelf na afloop van het verlies tegen Man City. Volgens Ten Hag heeft United niet de spelers voor het voetbal van Ajax.

"Het voetbal zoals bij Ajax gaan we nooit spelen", vertelt Ten Hag over de aanvallende stijl die hij in Amsterdam hanteerde. "Dat zijn andere spelers. Daarvoor ben ik ook niet hier. Spelers gaan bepalen hoe we moeten spelen. Dus dat gaat nooit op dezelfde manier zijn als we bij Ajax hebben gedaan. Ajax is heel typisch en kenmerkend, dus ik zal bij United altijd alles anders spelen."

Ten Hag kreeg de vraag over het Ajax-voetbal, naar aanleiding van de uitspraken van Jamier Carragher. De oud-verdediger vertelde in zijn column dat hij had gehoopt een superieure versie van de Amsterdamse club onder het bewind van de Nederlander. 

Volgens Ten Hag is vooral de aanval die hij bij United tot zijn beschikking heeft de oorzaak. De coach denkt dat de spelers die hij in Engeland heeft een stuk effectiever zijn voor de goal. "Hier moeten we veel meer direct spelen en daar hebben we ook de spelers voor. Zeker in de aanval. De kwaliteiten van die spelers liggen in directheid richting de goal van de tegenstander."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!