Ajax heeft pech bij arbitrale beslissing: 'Hier doe je als VAR niet veel aan'

15 maart - 16:13
61

Jeroen Manschot vindt dat een rode kaart voor Ollie Watkins tegen Ajax 'zeker op zijn plaats was geweest'. Dat vertelt de arbiter in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. Manschot legt ook uit waarom hij als VAR géén rode kaart had gegeven.

"Je moet de snelheid van de tackle beoordelen en kijken of het been hoog is, de noppen worden gebruikt en of de gezondheid van de tegenstander in gevaar wordt gebracht", vertelt Manschot bij #DoneDeal over de tackle van Watkins op Diant Ramaj. "De scheidsrechter geeft hier een gele kaart, dan moet je als videoscheidsrechter kijken: is de gele kaart op basis van deze criteria honderd procent fout? Daar kun je over dicussiëren."

"Ik denk dat je hier zowel bij een rode als gele kaart niets doet als VAR. Er wordt namelijk niet aan al die elementen voldaan. Ik denk dat de speler (Ollie Watkins, red.) hier niet mag klagen met geel. Een rode kaart was zeker op zijn plaats geweest, maar ik denk dat je hier als VAR niet veel aan doet", besluit Manschot.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!