'Ik kon meer met de bal dan Wieffer en was ook een stuk beter met mijn keuzes'

13 april om 13:55

Willie Overtoom denkt dat hij aan de bal een betere speler was dan Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer, zo vertelt bij in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De oud-middenvelder van onder meer AZ en Heracles schreef dat eerder al op X.

Enkele weken geleden haalde Overtoom de woede van meerdere Feyenoorders op zijn hals, doordat hij op X schreef dat hij aan de bal 'stukken beter' was dan Wieffer nu is. In #DoneDeal houdt de voormalig international van Kameroen voet bij stuk en geeft hij uitleg. "Ik wil niet zeggen dat ik een betere speler was, maar ik kon meer met een bal. Ik denk ook dat ik een stuk beter in mijn keuzes was."

"Kijk, Wieffer staat vaak op '6' of '8'", gaat Overtoom verder. "Ik denk dat de moeilijkste positie op het middenveld '10' is. Daar sta je bijna altijd met je rug naar het doel van de tegenstander, terwijl je ook veel mensen om je heen hebt. Als je dat goed weet te managen, dan kan je wel wat, denk ik. In principe heeft Wieffer altijd het spel voor zich en dat vind ik makkelijker dan de positie waar ik speelde."

Overtoom is ook van mening dat Wieffer door sommige voetballiefhebbers overschat wordt. "Ik vind Wieffer een prima speler voor Feyenoord, maar de mate waarin hij nu genoemd wordt bij clubs als Atlético Madrid en FC Barcelona: dat zie ik nog niet. Ik zie hem nog wel een tussenstap maken, zoals Koopmeiners heeft gedaan. Ik vind dat soortgelijke types en Koopmeiners heeft zich fantastisch ontwikkeld. Maar het is niet mijn type speler, waar ik graag naar kijk. Daarin verschillen voorkeuren ook."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: