Slot komt terecht in voetbalgek land: 'Nederland is kritisch, maar Engeland...'

4 juni om 13:10

Arne Slot komt bij Liverpool in een voetbalgek land terecht, aldus Roy Makaay in de #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. In Nederland kan men kritisch zijn, maar in Engeland gaat er nóg een extra schepje bovenop, concludeert de voormalig topschutter van onder meer Bayern München en Feyenoord

Slot heeft Feyenoord na drie succesvolle jaren achter zich gelaten. Bij zijn nieuwe club Liverpool moet de Nederlandse manager rekening gaan houden met zaken waar hij tot dusver niet eerder mee is geconfronteerd. "Je moet gaan managen dat sterspelers op de bank moeten, de druk, de pers. Nederland kan kritisch zijn, maar in de Engelse pers heb je met tabloids te maken...", somt Makaay op. "Je merkt het al aan Ten Hag, hoeveel moeite hij er mee heeft om daaruit te komen. Het is ook niet makkelijk."

In Duitsland merkte de oud-spits van dichtbij hoeveel druk er op een absolute topclub staat. "Ik heb bij Bayern gespeeld. Daar moet je elk jaar kampioen worden, anders heb je gefaald. Ik weet niet hoe het bij Liverpool is, maar die hebben onder Klopp natuurlijk een aardige metamorfose ondergaan. Om dan de opvolger te zijn van zo'n succesvol iemand, is ook niet makkelijk." 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!