Deschamps komt met update Mbappé na zwak gelijkspel tegen Canada

10 juni om 08:25
Laatste update: 10 juni om 09:15

Frankrijk speelde zondag zijn laatste oefenwedstrijd voor aanvang van het EK. In eigen huis kwamen de Fransen niet langs het Canada (0-0), waar Nederland donderdag nog overtuigend van won. Didier Deschamps maakt zich echter geen zorgen. Ook komt de bondscoach met een update over de blessure van zijn sterspeler Kylian Mbappé.

Frankrijk begon tegen Canada zonder Mbappé, die vanwege lichte knieklachten vanaf de bank startte. Twintig minuten voor tijd mocht de aanvaller nog als invaller zijn opwachting maken. Frankrijk hoeft zich echter geen zorgen te maken over zijn sterspeler, zo meldt Deschamps.

Waar het Franse publiek zich ook geen zorgen over hoeft te maken is het resultaat tegen de Canadezen. Ronald Koeman noemde de tegenstander na de 4-0 overwinning van Oranje met alle respect nog 'niet zo sterk'. Frankrijk had in de generale repetitie voor de openingswedstrijd op het EK echter alle moeite met Canada. "Dit is een wake-up call voor het EK", stelt Deschamps in Franse media.

"Er zijn spelers in heel verschillende stadia van fysieke fitheid", licht de Franse bondscoach toe. "Adrien Rabiot en Aurélien Tchouaméni waren niet fit. Deze weken waren belangrijk voor ons, maar het schaadt het ritme van het team. We moesten de minuten over deze twee wedstrijden spreiden. Nu is er een kleine pauze."