Van Dijk is woest en doet oproep aan UEFA: 'Wil je me in de problemen brengen?'

11 juli om 07:30
Laatste update: 11 juli om 08:23

Met een gezicht dat op onweer stond, meldde Virgil van Dijk zich na de EK-exit van Oranje tegen Engeland ook bij de buitenlandse pers. De aanvoerder hekelt scheidsrechter Felix Zwayer en doet een oproep aan de UEFA.

"Ik weet niet of ik er iets over moet zeggen, maar de scheidsrechter had geen tijd om handen te schudden en liep meteen naar de kleedkamer", reageert een ontgoochelde Van Dijk bij beIN Sports. "Bij de Nederlandse pers heb ik al duidelijk gemaakt dat zoiets alleszeggend is."

"Ze (UEFA, red.) veranderen steeds bepaalde dingen, kleine veranderingen die een grote impact kunnen hebben", doelt hij op het penaltymoment. "Misschien is het goed dat zij ook ter verantwoording kunnen worden geroepen. Ze zijn niet hierheen gekomen om met je te praten en het zelf uit te leggen, zoals wij dat moeten doen als we iets verkeerd doen."

"Maar het is wat het is", vervolgt de Oranje-captain. "De wedstrijd is voorbij, we hebben verloren. Sommige momenten hadden duidelijk onze kant op moeten gaan, maar dat is niet gebeurd. We moeten naar onszelf kijken."

'Wil je me in de problemen brengen?'
Ook kreeg Van Dijk de vraag hoe hij dacht over de aanstelling van Zwayer, gezien het verleden van de Duitser. De verdediger lachte, keek even de andere kant op en zei vervolgens: "Wil je me in de problemen brengen? Hij deed ook onze wedstrijd tegen Roemenië en toen deed hij het aardig. Breng me niet in de problemen."