Engelse krant 'bedankt' Zwayer na zege op Oranje

Engelse krant lacht in vuistje: 'Bedankt, Felix Zwayer. Nooit aan je getwijfeld'

11 juli om 07:00

In Engeland lachen ze in hun vuistje door de stempel die Felix Zwayer drukte op de halve finale tegen het Nederlands elftal. De Duitse scheidsrechter ging de mist in bij het penaltymoment, luidt zelfs de conclusie van de pers.

'Na een week vol twijfels over Felix Zwayer, zijn het de Nederlanders die met fakkels zullen marcheren', kopt The Daily Mail in een artikel over de Duitse arbiter.

'Het duurde zestien minuten voordat de Engelsen, die zich de afgelopen twee dagen druk hadden gemaakt over de scheidsrechtersaanstelling, hun hooivorken inruilden voor popcorn. Penalty voor Engeland. Makkelijk gegeven, aangezien Denzel Dumfries alleen deed wat een verdediger hoort te doen.'

'Bedankt, Felix Zwayer. We hebben nooit aan je getwijfeld. Echt waar', klinkt het cynisch. De druk op de 43-jarige scheidsrechter uit Berlijn was voelbaar in Dortmund, nadat Zwayer drie jaar geleden werd bespot door Jude Bellingham naar aanleiding van zijn veroordeling voor matchfixing in 2005.

Ook Engelse analytici vonden het geen penalty. Gary Neville, 85-voudig international van The Three Lions, trok fel van leer en noemde de beslissing van Zwayer, die naar het scherm werd geroepen door de VAR, 'schandelijk'. Collega Jamie Carragher had niet lang nodig om te tweeten dat het 'nooit een penalty' was.