Ajax-watcher Verweij verbaasd: "Opvallend dat Ten Hag dat zegt"

Gepubliceerd: ma 24 februari 2020 om 07:42

Laatste update: ma 24 februari 2020 om 07:58

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Ajax staat voor een cruciale week. Na de nederlaag bij Heracles Almelo maken de Amsterdammers zich op voor de Europa League-return tegen Getafe, de topper tegen AZ in de Eredivisie én de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, is benieuwd.

Na het verlies bij Heracles (1-0) erkende Ten Hag dat Ajax in een sportieve crisis zit. "Opvallend dat hij dat zegt, want trainers gebruiken dat woord niet zo snel", zegt Verweij voor de camera van VoetbalPrimeur. "Het is afwachten wat donderdag brengt, maar daarna speelt Ajax ook nog tegen AZ en Utrecht. Volgende week kan het het er heel zonnig uitzien bij Ajax, maar het kan ook een diepe crisis zijn."

De verslaggever van De Telegraaf begrijpt niet waarom Ten Hag er niet meer voor kiest om Dusan Tadic in de spits te zetten, met Donny van de Beek daar kort achter. "Aan de opstelling valt niet meer echt een touw vast te knopen", aldus Verweij, die wel advies heeft. "Als je Ajax enig houvast wil bieden, moet je Tadic en Van de Beek in ere herstellen. Waarom Ten Hag daar niet voor kiest, is mij een raadsel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws