Meer video’s

Tadic onder indruk van 'beste keeper van Nederland': 'Heel moeilijk om te scoren'

Gepubliceerd: di 18 mei 2021 om 09:32

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic leeft mee met Andre Onana, maar is heel blij met Maarten Stekelenburg als vervanger van de Kameroener. De 38-jarige routinier nam moeiteloos het stokje over toen Onana een dopingstraf kreeg opgelegd.

Ajax veroverde in Nederland de dubbel, maar werd in de Europa League in de kwartfinale uitgeschakeld door AS Roma. De ploeg van trainer Erik ten Hag moest het onder meer zonder Sébastien Haller en Onana stellen. "Het is moeilijk, in het bijzonder wat er met Andre is gebeurd. Wij staan achter hem. Het is jammer, maar ik hoop dat hij snel terugkeert. Hij is sterk", laat Tadic weten aan VoetbalPrimeur.

De Serviër ziet dat Stekelenburg het uitstekend doet als vervanger van Onana. De 58-voudig Oranje-international kreeg in twaalf Eredivisie-duels slechts zeven tegentreffers en hield zes keer de nul. "We hebben een ongelooflijk goede keeper, de beste doelman van Nederland." Voor Tadic lijdt het dan ook geen twijfel dat Stekelenburg het doel van Oranje moet verdedigen op het EK. "Dat is duidelijk."

"Wanneer je met hem traint zie je dat het heel moeilijk is om tegen hem te scoren. Hij is net als Van der Sar: hoe ouder hij is, hoe beter hij wordt. Hij is als een goede wijn", besluit Tadic.

Poll

Moet Stekelenburg de eerste keeper van Oranje worden?

Ja
81%
Nee
19%
(1647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws