Gimenez over veeleisende Slot: 'Iedereen mocht naar binnen, behalve ik'

Gimenez over veeleisende Slot: 'Iedereen mocht naar binnen, behalve ik'

7 oktober om 07:45

Santiago Gimenez onderschrijft dat Arne Slot bijzonder veeleisend is bij Feyenoord. Voor de camera van ESPN kan de spits meteen een voorbeeld geven, nadat hij werd uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie.

"Toevallig vandaag nog. We waren op weg naar de kleedkamers en toen zei hij tegen mij dat ik nog op het trainingsveld moest blijven om af te werken", vertelt Gimenez. De 22-jarige Mexicaan prijst zich gelukkig met Slot. "Deze kleine dingen maken wel het verschil. Arne zei dat iedereen naar binnen mocht, maar dat ik dus nog moest blijven."

Gimenez scoorde dit seizoen al tien keer in zeven Eredivisie-duels, maar in de Champions League-duels met Celtic en Atlético Madrid kon hij zijn team niet helpen vanwege een schorsing. "Afschuwelijk", stelt Santigoal. "Je hebt heel veel zin om te spelen, dus dan is het totaal niet leuk om op de tribune te zitten. Je bent veel meer gespannen dan wanneer je op het veld staat. Ik sta liever op het veld dan dat ik langs de kant sta. Ik was heel erg zenuwachtig. Ik ben een gepassioneerd mens, dus als zij in de aanval waren, namen de zenuwen flink toe."

Tegen SS Lazio kan Gimenez later deze maand dan alsnog zijn langverwachte debuut maken in het miljardenbal. "Dat is een droom. Ik zou willen dat ik daar morgen zou kunnen spelen, want het is een geweldige competitie. Daar ga ik enorm van genieten." Bang voor een nieuwe schorsing hoeven de Feyenoord-fans niet te zijn. "Ik denk dat het goed is dat ik geschorst was, zodat ik ervan leer en het niet nog eens gebeurt."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: