'Ik heb geen trainer meegemaakt die tactisch zó sterk is als Bosz'

'Ik heb geen trainer meegemaakt die tactisch zó sterk is als Bosz'

17 april - 10:02
64

Willie Overtoom heeft onder meerdere grote namen gespeeld, maar geen trainer maakte in tactisch opzicht zoveel indruk op hem als Peter Bosz, zo geeft de voormalig middenvelder van onder meer Heracles Almelo, AZ en het nationale elftal van Kameroen aan in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. Ook over Gertjan Verbeek, die in de omgang niet al te makkelijk zou zijn, is Overtoom zeer te spreken.

"Hij is tactisch heel sterk. Ik moet eerlijk zeggen dat je als speler ook geluk moet hebben met trainers, en hij is de enige geweest die tactisch zó sterk was", zegt Overtoom over Bosz, onder wie hij in het seizoen 2010-2011 vijftien keer trefzeker was in de Eredivisie. Met de huidige trainer van PSV had Overtoom een goede band, maar de persoonlijke klik was het sterkst met Gertjan Verbeek. "Toen mijn dochter werd geboren kwam hij ook gewoon thuis, ging hij met mijn dochter op de foto en hield hij haar vast. Daar was hij wel echt mee bezig. Heel bijzonder was dat."

VP-hoofdredacteur Dennie van Laar haalt aan dat Verbeek te boek staat als bot, maar dat hij wel degelijk een warme persoonlijkheid is. "Hij is inderdaad ook gewoon héél erg bot", lacht Overtoom. "Maar Gertjan is ook heel warm. Het is net als met voetballers. Mensen oordelen op de voetballer, maar de persoon is vaak heel anders dan de speler op het veld. Dat is met trainers ook het geval. De trainer is vaak anders dan de persoon die daarachter schuilt."

"Het is een liefdevolle kerel, met een goed hart", vult Van Laar aan. "Wij zijn bij hem thuis geweest en we zijn nog nooit ergens zo hartelijk ontvangen als bij hem. Dat zegt misschien ook wel iets over ons", lacht hij.

Overtoom is gecharmeerd van de oefenmeester, maar beseft ook waar de valkuilen van Verbeek liggen. "Hij deed alles zelf. Hij was heel erg van de krachttraining, maar was dan zelf de eerste die stond te bankdrukken, dat is dan wel weer mooi. Het probleem wat veel mensen hadden, is dat hij zich dan overal mee bemoeide. Zoals hij zei dat het moest, zo moest het ook. Hij kon daarin echt heel koppig zijn. Dat was wat bij veel clubs voor frictie zorgde. Wat jammer is, want het is echt een hele kundige trainer."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom hieronder, of luister de aflevering op Spotify!