Ajax in ongelijk gesteld: club is ruim miljoen kwijt aan zaakwaarnemer Tagliafico

Ajax in ongelijk gesteld: club is ruim miljoen kwijt aan zaakwaarnemer Tagliafico

16 april - 00:33 Laatste update: 10:06
80

Ajax heeft de arbitragezaak tegen de zaakwaarnemer van Nicolás Tagliafico verloren. De club is Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer in kwestie, hierdoor nog eens een ton verschuldigd, zo meldt Voetbal International.

Tagliafico speelde vier jaar lang in Amsterdam en kreeg in die periode tot twee keer toe een opgewaardeerd contract. Bij deze onderhandeling bedong Schlieper een commissie. Eerder werd de zaakwaarnemer al een commissie van twee ton geboden bij de transfer naar Amsterdam.

Vervolgens werd Schlieper meerdere bonussen in het vooruitzicht gesteld, voor als Tagliafico voor Ajax behouden zou blijven ná de transferzomer van 2019. Hier betrof het een bonus van één ton, met erbovenop nog eens zeventigduizend euro als de Argentijn ook na de zomerse transferdeadline van 2020 nog in Amsterdam onder contract zou staan.

Na de succesvolle Champions League-campagne in het seizoen 2018-2019 kreeg Tagliafico een nieuw contract aangeboden, daar toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars het elftal zo veel mogelijk intact wilde houden. Om dit te bewerkstelligen kreeg Schlieper een commisie van vijf ton.

Bij deze regeling ging het mis. Ajax was immers in de veronderstelling dat de bonussen die eerder waren afgesproken na de nieuwe regeling kwamen te vervallen. De rechter heeft echter bepaald dat Ajax niet duidelijk heeft gemaakt dat de bonus zou vervallen, waardoor de Amsterdammers alsnog een ton over moeten maken naar Schlieper. In totaal is de club ruim een miljoen kwijt aan de zaakwaarnemer.