PSV laat ambities van club onderzoeken: 'We zijn zielsgelukkig met de uitkomst'

PSV laat ambities van club onderzoeken: 'We zijn zielsgelukkig met de uitkomst'

16 april - 08:59 Laatste update: 11:21
224

PSV heeft in een statement op de clubwebsite meer duidelijkheid verschaft over het potentieonderzoek dat uitgevoerd is door consultancybedrijf Hypercube. Uit het onderzoek blijkt dat de ambities van PSV, onder meer met betrekking tot de eventuele uitbreiding van het stadion, realistisch zijn. 

'Onder de fans is de analyse vooral gaan leven als langverwacht antwoord op de vraag of het Philips Stadion in hartje Eindhoven nog op de juiste plek staat en zo ja, of uitbreiding met duizenden zitjes een reële optie is', valt er te lezen. De uitkomst van dat onderzoek is positief. 'Op basis van onder meer de herkomst van toeschouwers en de demografische ontwikkeling is bepaald dat de huidige locatie de optimale locatie is.'

Bovendien verwacht PSV dat het 'toeschouwerspotentieel' in het centrum van de stad met ongeveer vijf procent toeneemt tot en met 2030, en met tien procent tot en met 2040. "Wij zijn zielsgelukkig met de uitkomst over de beste locatie", laat Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, weten. "Veel aanbevelingen gaan we meenemen. We weten nu wat er kan. Het is aan ons om te bepalen wat we waar willen maken."

Toch tempert Brands de verwachtingen. "Wij willen ambitie uitstralen en onze RVC daagt ons daar in uit. We delen dezelfde visie. Daarmee zeg ik niet dat we morgen het stadion gaan uitbreiden naar 45 duizend plaatsen. Daarvoor zijn nog vele stappen te maken."

'Hypercube bekeek in een scenariostudie de club vanuit verschillende perspectieven, waaronder het technische beleid, de commerciële groei en de personeelsbegroting. Ook de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal, de ontwikkelingen op de UEFA coëfficiëntenlijst en de demografische ontwikkeling in de regio zijn betrokken in het onderzoek.'