Henry verrast Maatsen en spreekt Dortmund-back in Nederlands aan

Henry verrast Maatsen en spreekt Dortmund-back in Nederlands aan

17 april - 11:19
28

Een mooi moment voor Ian Maatsen na het Champions League-succes van Borussia Dortmund. De linksback gaf een interview bij CBS Sports, toen analist Thierry Henry zich plots in het Nederlands tot hem richtte.

Met een doelpunt droeg Maatsen zijn steentje bij aan de 4-2 zege van Dortmund op Atlético Madrid. Daardoor plaatsten Die Schwarzgelben zich voor de halve finale van de Champions League. "Dit is zo’n geweldig gevoel, hier heb ik als kind van gedroomd. Ik ben zeer dankbaar voor deze avond, met mijn eerste doelpunt in de Champions League. Ik ben zo blij, ik kan het eigenlijk niet eens omschrijven", begon de Chelsea-huurling.

Daarna nam Henry het interview even over. "Ian this is Thierry, alles goed? Fawaka mimang (Hoe gaat het mijn vriend, red.)?" Maatsen kan een lach niet onderdrukken. "Alles goed! Rustig, rustig." Ook dat blijkt de Fransman te begrijpen. "Ah rustig, I know that!"

Henry speelde bij Juventus kortstondig samen met Edgar Davids en Edwin van der Sar en had vooral bij Arsenal meerdere Nederlandse teamgenoten als Dennis Bergamp, Marc Overmars, Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Bovendien was hij tussen 2021 en 2023 assistent van de Rode Duivels.