Spaanse media: 'Onbegrijpelijke misser bezorgt Atlético nog jaren nachtmerries'

17 april - 12:19 Laatste update: 12:38
20

Het Atlético Madrid van coach Diego Simeone werd dinsdagavond uitgeschakeld door Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League (4-2). Dit was vooral te wijten aan de efficiëntie van de aanvallers van de Madrilenen. De Spaanse pers zien Álvaro Morata als hoofdschuldige.

Morata vormde, zoals gewoonlijk, het spitsenkoppel met Antoine Griezmann. De Spaanse spits had Atlético al in de derde minuut op voorsprong moeten zetten nadat hij oog in oog kwam met Dortmund-doelman Gregor Kobel, maar hij stiftte naast. Even later nam BVB de voorsprong via Julian Brandt, Ian Maatsen verdubbelde die voorsprong.

Morata werd in de rust gewisseld voor Ángel Correa, die vlak na rust ook een enorme kans miste. "We hadden met 6-4 kunnen winnen, als we net zo efficiënt waren geweest als zij. In de eerste wedstrijd (2-1, red.) had de uitslag ook al groter kunnen zijn. Als we het geluk aan onze zijde hadden gehad, was het een andere wedstrijd geweest", begon Simeone na afloop. "De spelers hebben alles geven, maar uiteindelijk waren zij de betere ploeg. We moeten hen feliciteren. Wij waren in defensief en aanvallend opzicht minder sterk", besloot de Argentijnse coach.

De Spaanse media richtten hun pijlen vooral op Morata, die al zeven duels wacht op een doelpunt. 'Zijn misser gooide de plannen van Simeone in de war', schrijft Marca. 'Het was het begin van een horroravond en de defensie deed de rest.' En AS Diario stelt dat de 'onbegrijpelijke misser' de Rojiblancos 'nog jaren nachtmerries bezorgt'.