Proper vastberaden om bekerfinale te halen: 'Dat was wel lastig, hoor'

Proper vastberaden om bekerfinale te halen: 'Dat was wel lastig, hoor'

17 april - 15:00
6

Dirk Proper was bang dat hij de bekerfinale met NEC tegen Feyenoord aan zich voorbij moest laten gaan met een hamstringblessure. Het halen van de eindstrijd leek aanvankelijk makkelijk te lukken, maar door een tegenslag leek deze weer in gevaar te komen.

In totaal heeft Proper er anderhalve maand uitgelegen bij NEC. "Dat was best moeilijk", zegt Proper in gesprek met Voetbal International. Hij zat zowel persoonlijk als in teamverband er goed in voor zijn blessure. "Dan is het lastig om te accepteren dat je een stap terug moet doen." In de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam schoot het bij Proper in zijn hamstring na een hakje. Hij verliet in tranen het veld, want drie dagen later stond de halve finale van het bekertoernooi tegen SC Cambuur op het programma. "Ik wist meteen dat dit lang ging duren en ik de halve finale moest missen. Het was de week voor die wedstrijd, dus ik wist wel hoe laat het was."

Proper was graag meegereisd met zijn ploeg voor de halve eindstrijd met SC Cambuur, maar op advies van de medische staf ging hij niet mee. "In die fase van mijn herstel was het niet verstandig om eerst twee uur in de bus te zitten, daarna twee uur op een stoel in het stadion en dan weer twee uur terug, waarbij ik ook nog laat thuis zou zijn", legt de middenvelder uit. "Dat was wel lastig, hoor. Ik ben zenuwachtiger voor een wedstrijd als ik zelf niet speel. Uiteindelijk hebben de jongens het hartstikke goed gedaan. Natuurlijk heb ik gejuicht voor de buis. Ik was heel erg blij. En voor mij betekende het ook dat ik een stip aan de horizon had om naartoe te werken. Die bekerfinale moest ik halen."

Het leek er in eerste instantie op dat Proper de bekerfinale makkelijk zou halen, want zijn herstel liep voorspoedig. "Eerst was de verwachting dat ik de bekerfinale zou halen en alles daarvoor mooi meegenomen zou zijn", vertelt de middenvelder, die last kreeg van een terugslag. "Ik trainde alweer met de groep mee en hoopte snel mijn rentree te maken, maar door de terugslag heb ik een stap terug genomen. Vaak is het gevaar dat je te graag en te snel wil. Ik wilde vooral de bekerfinale halen, daarom kozen we ervoor om op dat moment rustiger aan te doen en ervoor te zorgen dat ik fit zou zijn voor die wedstrijd."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: