Groningen shopt in Eredivisie en presenteert de opvolger van Gudde

Groningen shopt in Eredivisie en presenteert de opvolger van Gudde

17 april - 18:00 Laatste update: 18:06
24

Frank van Mosselveld laat RKC Waalwijk na negentien jaar trouwe dienst achter zich. De algemeen directeur heeft een contract tot 2029 getekend als beleidsbepaler bij FC Groningen.

Daarmee wordt Van Mosselveld de opvolger van Wouter Gudde. Hij kondigde in november 2023 al aan dat hij Groningen zal verlaten na dit seizoen. Van Mosselveld begint dan ook vanaf volgend seizoen pas. De kans is nog altijd groot dat Groningen dan in de Eredivisie speelt. Met nog vier wedstrijden te spelen staat de ploeg van Dick Lukkien maar drie punten achter op de directe promotieplekken.

Van Mosselveld is nog niet bezig met zijn stap naar Groningen, maar als hij eraan denkt is hij content. "Eerlijk gezegd ben ik nu vooral bezig met de belangrijke fase waarin we met RKC Waalwijk zitten. En natuurlijk ben ik ook blij dat ik over een tijdje deze stap kan maken. Ik zie het samen met mijn gezin als een mooie uitdaging, waarbij ik alles en iedereen rondom onze club enorm ga missen."

De raad van commissarissen bij RKC baalt dat ze een goede directeur verliezen, maar Van Mosselveld wordt zijn stap ook gegund. "Enerzijds zijn we heel trots op wat Frank allemaal gepresteerd heeft en welke ontwikkeling hij heeft doorgemaakt. Het is prachtig om te zien hoe hij begonnen is en waar hij nu staat. Tegelijk is het altijd lastig als een fijne en goede collega weggaat, maar dat is natuurlijk wel wat we bij RKC Waalwijk vaker meemaken."