'Dit Feyenoord is voetballend nog beter dan wij waren, het gif waarmee ze spelen'

'Dit Feyenoord is voetballend nog beter dan wij waren, het gif waarmee ze spelen'

17 april - 21:35
30

Karim El Ahmadi is ervan overtuigd dat Feyenoord zich komende zondag kroont tot bekerwinnaar. De voormalig middenvelder blikt op het clubkanaal van de Rotterdammers vooruit op de wedstrijd tegen NEC. 

Dat Feyenoord zich plaatste voor de finale, is voor El Ahmadi geen verrassing te noemen. "We waren in mijn tijd altijd al succesvol in het bekertoernooi. Dit seizoen zie je ook weer: het zijn maar een paar wedstrijden. Als je even piekt, en ze hebben ook nog vaak thuis geloot, kan je zo een prijs winnen."

"Ik zie het gif waarmee ze spelen", is El Ahmadi lyrisch over de ploeg van trainer Arne Slot. "Vooral in de wedstrijd tegen PSV (1-0 winst). Ze wisten dat het gat in de reguliere competitie al groot was, waardoor ze in dit toernooi moesten winnen, om nog kans op een prijs te maken."

De analist van ESPN kijkt soms watertandend naar zijn oude club. "Deze spelers geven tegenstanders een gevoel dat er niets te halen valt. Het begint al met de manier waarop ze tegenstanders opjagen, het gevoel wat ze daarmee afgeven. Dat is iets wat ik herken uit mijn tijd, toen we ook veel prijzen wonnen." Toch is niet alles hetzelfde als in die periode, concludeert El Ahmadi. "Toch denk ik dat ze voetballend nóg beter zijn dan wij waren. Als ik die eerste minuten zie tegen Ajax, waarin het 6-0 werd, dat jagen, met publiek erachter, dan is er niets te halen. Ze krijgen het in grote wedstrijden voor elkaar, dus dan kan je prijzen gaan pakken."